От днес започват строителните дейности по разширението на парка

...
  От днес започват строителните дейности по разширението на парка
Коментари Харесай

Започва строителството на аквапарк в столичния парк „Възраждане“

 
От през днешния ден стартират строителните действия по разширението на парка в Зона Б-5 на регион „ Възраждане “. Разширението на парка е част от програмата  на Столична община за развиване на зелената система на града и увеличение на опциите за всеобщ спорт. Изграденият преди няколко години парк ще бъде  уголемен с още 25 декара, като върху тях ще бъде обособена  паркова зона с необятни открити пространства и  площадки за отдих с друга величина.

На терен от  6600 кв. м ще бъде построен аквапарк с 5 открити басейна – три, от които детски, един развлекателен с дълбочина 140 см и хидромасажен. Проектът планува 2 водни пързалки вид „ ролба “ с по 1 улей и 1 пързалка с 3 успоредни улея в северната част на комплекса, предопределени за лица с растеж над 130 см. В зоната ще бъде изграден  закрит басейн и SPA център с прилагане на минералната вода от находището " Баталова воденица ". Водният атракцион ще може да одобри до 500 гости. В обслужващата постройка ще бъде ситуирано и  заведение за бързо хранене. В зелените площи е планувано слагането на 130 пейки, шезлонги и 2 чешми.

Пет зелени площадки ще бъдат ситуирани в периферията на парка наоколо до второстепенните подходи. Специална атракция ще бъде съществуващият в този момент огромен дъб, чиято корона е с диаметър 25 метра. В централната зона на парка ще бъдат завършени поляни за слънчеви бани, пикник и свободни игри.

Заедно с откритата през 2016 година първа част от 52 дка от парка със изсъхнал шадраван, амфитеатър, детска площадка, паркинг и напълно актуализирания състезателен комплекс „ Спортна София – 2000 “, който се простира на повърхност от близо 24 декара, след привършване на започващото уголемение София ще разполага с една зелена зона за спорт и рекреация на повърхност от общо 100 декара.

Паркът се построява от „ Софийски парцели “ ЕАД, а реализатор на строителните работи е компания „ Калистратов Груп “ ООД, която е определена след  извършена открита процедура за избор на реализатор по реда на Закона за публичните поръчки. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР